Sprawdź jak smakują Święta w Hotelu Belweder!
Kolacja serwowana
WIGILIA
Sprawdź, jakie smaki wśród wigilijnej uczty poleca nasz Szef Kuchni Przemysław Kobiela!
Przy wigilijnym stole czekać Was będzie całe mnóstwo smakołyków, ale szczególnie polecamy Wam kilka ulubionych propozycji. Między innymi:
- Wyśmienity filet z łososia marynowany w trawie żubrowej serwowany z burakami, domową konfiturą z pomarańczy i lekką sałatką z kiełków słonecznika.
- Barszcz czerwony z nutą czosnku i palonym majerankiem.
- Pierogi z domową kapustą i leśnymi grzybami.
- Buraczane pęczotto z korycińskim serem
- Głęboka zupa rybna z pieczonymi warzywami
- Pieczona kapusta kiszona z grzybami
- Gołąbki z soczewicą, z dodatkiem włoskich pomidorów i pieczarek
OBIADOKOLACJA BUFETOWA
25 grudnia BOŻE NARODZENIE
W menu znajdziecie między innymi:
- Czerwony barszcz z pasztecikami
- Wołowe policzki w sosie grzybowym
- Łososia pieczonego w czerwonym pesto
- Skoki z królika duszone w wybornym winie i estragonie
- Domowy klasyczny rosół z makaronem
26 grudnia
Tutaj nasza Restauracja mocno dba o świąteczny brak nudy. Bufetowa obiadokolacja zapewni wybór dla najbardziej wybrednych Gości. Wśród naszych propozycji znajdziecie między innymi:
- Zupa z grochu z natką pietruszki i chrupiącymi kulkami ptysiowymi
- Pierogi ze szpinakiem i pleśniowym serem
- Filet z sandacza z czosnkowym masłem
- Kapusta na ciepło z miodem i cynamonem
- Gnocchi z suszonymi pomidorami, szpinakiem i sosem z czarnej trufli
- Eskalopki z indyka w piwnym cieście